0181 - 47 97 20
info@vanweenenbouwbedrijf.nl

Erker aanbouwen

Erkers

Groot of klein, wij plaatsen ze allemaal.
Ik wil meer informatie....
erker plaatsen
Vooral in de jaren 30 waren erkers erg populair. De extra ruimte die een erker geeft is ook vaak een mooie aanvulling op de woonkamer. Je ziet ook regelmatig dat er in de erker een zithoek gemaakt wordt. Juist deze zithoek geeft een sfeer die een woning zonder erker niet heeft.

Met het plaatsen van een erker geeft u uw woning een geheel andere uitstraling. Ook het gebruik van bijvoorbeeld een andere steensoort kan ervoor zorgen dat een erker een echte eyecatcher is.

Voordat u kunt gaan beginnen met het aanbouwen van uw erker zijn er enkele richtlijnen om rekening mee te houden.

- Een Erker mag niet hoger dan 0,4 meter hoger zijn dan de eerste verdieping.
- De voorkant van de erker mag maximaal 1,2 meter uitsteken vanaf de voorgevel.
- De erker mag maximaal 2/3 van de breedte van de gevel zijn.
- Tenminste 65% van de erker moet doorzichtig zijn door het gebruik van glas.
- Kozijnen en glas moeten dezelfde uitstraling hebben als het glas en de kozijnen van de woning waaraan de erker gebouwd wordt.

erker aan huis bouwen

Constructieberekening voor uw erker.

Wanneer u ervoor heeft gekozen om een erker aan te bouwen bent u verplicht om een constructieberekening te laten maken. Bij een constructieberekening wordt er gekeken hoeveel belasting de wanden, kolommen en de fundering aankunnen. U voorkomt hiermee dat u in te toekomst last gaat krijgen van verzakkingen waardoor scheuren kunnen ontstaan in uw erker.

Erker en het bouwbesluit.

Het bouwbesluit is een document met alle bouwtechnische voorschriften voor alle bouwwerken in Nederland Dit bouwbesluit is opgesteld om de veiligheid van iedereen te garanderen. In dit besluit staan voorschriften waaraan alle bouwwerken in Nederland aan moeten voldoen. Uw erker moet dus ook voldoen aan het bouwbesluit.

Het bouwbesluit is al sinds 1992 van kracht en geldt voor heel Nederland. Zo weet elke aannemer in Nederland waar een bouwwerk aan moet voldoen.
Erker van glas

Wanneer u kiest voor Van Weenen Bouwbedrijf om uw erker te laten plaatsen.

- Wij maken alle constructieberekeningen.
- Uw erker voldoet aan het bouwbesluit.
- Wij vragen een omgevingsvergunning aan.
- Erker in de sfeer zoals u dat wilt.
- U heeft 1 aanspreekpunt.
- Altijd de beste kwaliteit voor een scherpe prijs.

Omgevingsvergunning.

Omdat een erker eigenlijk altijd aan de voorkant van de woning aangebouwd wordt is er een omgevingsvergunning nodig. Wilt u een erker aan de zijkant of aan de achterkant van een woning laten plaatsen? Dan heeft u hier bijna nooit een omgevingsvergunning voor nodig.

Een omgevingsvergunning wordt ook wel vaak een bouwvergunning genoemd. Wanneer u een erker wilt laten plaatsen is het verstandig om op de website www.omgevingsloket.nl te controleren of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Ondanks wat er op de website omgevingsloket staat vermeld is het raadzaam contact te zoeken met de gemeente. Verschillende gemeenten hebben aanvullende eisen opgesteld waar rekening mee gehouden moet worden tijdens het plaatsen van uw erker.

Erker aanbouwen door Van Weenen Bouwbedrijf.

kiest u ervoor om uw erker door Van Weenen Bouwbedrijf te laten bouwen ? Dan kiest u voor meer dan 15 jaar vakmanschap. Wij verzorgen de bouw van uw erker vanaf A tot Z. Onze collega's verstaan hun vak, gebruiken de modernste apparatuur en werken volgens de laatste bouwvoorschriften. 1 van onze medewerker is uw vaste aanspreekpunt. En indien u dat wenst helpen wij u ook bij het aanvragen van de benodigde vergunningen.
Al meer dan 15 jaar ervaring.
1 aanspreekpunt.
De beste vakman voor uw woning.
Geen kleine lettertjes.
© 2022 Van Weenen Bouwbedrijf B.V.
Privacy verklaring
Algemene voorwaarden
phone-handset