0181 - 47 97 20
info@vanweenenbouwbedrijf.nl

Huis isoleren - Waar kunt u het beste beginnen

Wilt u uw huis gaan isoleren waardoor uw woning energie zuiniger zal worden? Dan komt u voor vele vragen te staan die niet altijd even gemakkelijk te beantwoorden zijn. Er zijn de afgelopen jaren vele mogelijkheden ontwikkeld die ervoor kunnen zorgen dat u uw energierekening omlaag kunt brengen. Het is echter wel de vraag welke oplossing het beste bij uw situatie past waardoor u een optimaal rendement zult behalen van uw investering.

Vaak wordt er ook gekeken naar het plaatsen van zonnepanelen. Op zich is dit natuurlijk een prima optie om uw energierekening omlaag te brengen. Maar wanneer u zonnepanelen plaatst pakt u nog niet uw energieverbruik aan. Het is dan ook aan te bevelen om eerst te isoleren en daarna te gaan kijken naar zonnepanelen. Want wanneer u minder energie verbruikt hoeft u ook minder n te kopen en/of op te wekken. Isoleren heeft dan ook vaak een grotere impact op het omlaag brengen van uw energierekening.

Een budget is niet onuitputtelijk. U kunt dan ook maar beter goed nadenken waar u uw geld aan gaat uitgeven.
muurisolatie

Elk huis is anders

Om ervoor te zorgen dat u een optimaal rendement uit uw investering kunt behalen is het van belang om als eerste goed naar uw woning te kijken. Wanneer is uw woning gebouwd ? Wat is de bouwstijl en welke mogelijkheden heeft uw woning om deze te verduurzamen.

De ontwikkelingen in de woningbouw gaan hard. Toch is het niet zo dat alle mogelijkheden om uw huis te verduurzamen bij elke woning evenveel effect zullen opleveren. Het is van groot belang goed naar uw woning te kijken voordat u investeringen in het energiezuinig maken van uw woning doet.

Vroeger werd er op een andere manier gebouwd en werden er van bouwtechnieken gebruikt gemaakt die vandaag de dag Oudere woningen kunnen bijvoorbeeld met een enkele bakstenen muur zijn opgebouwd terwijl andere woningen al voorzien zijn van een zo genaamde spouwmuur.

Isoleren, zonnepanelen of duurzame apparatuur aanschaffen?

Wanneer u bezig bent om te kijken wat u het beste kunt doen om uw woning energiezuiniger te maken komt u gelijk uit bij isoleren. Maar u kunt eigenlijk ook gelijk denken aan het aanschaffen van energiezuinige apparaten of bijvoorbeeld zonnepanelen. Maar wat geeft u nou het beste rendement wanneer u niet het budget heeft om alles te kunnen doen?

Energie wat je opwekt en niet verliest door bijvoorbeeld een tochtige woning is het eerste verdient. Deze energie hoeft u tenslotte niet op te wekken of in te kopen. Daarom is het verstandiger om eerst te kijken of en hoe u uw woning het beste kunt isoleren.
zonnepanelen

Wat kunt u allemaal aan uw huis isoleren?

Deze vraag krijgen wij regelmatig en deze is niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Wij kunnen natuurlijk wel zeggen dat u bijvoorbeeld uw dak, vloer of uw spouwmuur het beste kunt isoleren maar kan dit wel in uw woning? En zo ja wat is dan het rendement van deze investering?

Over het algemeen kunt u uw huis isoleren met:

- Dakisolatie
- Spouwmuurisolatie
- Vloerisolatie
- Dubbele beglazing (HR ++ glas)

De prijs van deze vormen van isoleren zijn verschillend, zijn afhankelijk van de grote van uw woning en het materiaal wat u kiest om mee te isoleren.
spuitisolatie

Welke andere manieren zijn er om energie te besparen?

Wij hebben het hierboven al even over zonnepanelen gehad. Maar er zijn nog meer opties mogelijk om te besparen. Echter zijn deze opties vaak alleen interessant wanneer u uw woning al geïsoleerd heeft. Zo zou u kunnen nadenken over het plaatsen van een zonneboiler, warmtepomp, thuisbatterij of het aansluiten op een warmtenet.

Ook voor deze opties geld dat het beter is om eerst te isoleren. Zodra uw woning is voorzien van een goede isolatie hoeft de capaciteit van bijvoorbeeld een warmtepomp niet zo groot te zijn dan wanneer uw woning niet geïsoleerd is.

Zijn er subsidies mogelijk?

De overheid heeft verschillende subsidies in het leven geroepen om het verduurzamen van uw woning te stimuleren. Wel heeft elke subsidie eisen waaraan u moet voldoen om hier gebruik van te kunnen maken. U kunt enkel voor een subsidie in aanmerking komen wanneer u 2 of meer isolatie maatregelen neemt.

Zodra u kiest om uw woning te voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler hoeft u niet 2 maatregelen tegelijk te nemen.

Wanneer u een budget heeft om uw woning duurzamer te gaan maken kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij bekijken uw woning en kunnen u goed adviseren welke stappen voor u het grootste rendement opleveren. Ook kunnen wij u helpen bij het aanvragen van eventuele subsidies en de werkzaamheden voor u uitvoeren.

Op de website van de overheid staat meer informatie over subsidies om uw woning te verduurzamen.
glaswol

Huis isoleren door Van Weenen Bouwbedrijf

Onze adviseurs helpen u met het energiezuiniger maken van uw woning. Wij laten u zien waar u het meeste rendement kunt behalen en helpen u met het aanvragen van subsidies.
Al meer dan 15 jaar ervaring.
1 aanspreekpunt.
De beste vakman voor uw woning.
Geen kleine lettertjes.
© 2022 Van Weenen Bouwbedrijf B.V.
Privacy verklaring
Algemene voorwaarden
phone-handset