0181 - 47 97 20
info@vanweenenbouwbedrijf.nl

Keuken laten plaatsen?

Keuken strak of klasiek

Wij maken en plaatsen je droomkeuken snel, vakkundig en betaalbaar.
Ik wil meer informatie....
luxe keuken laten plaatsen

Een nieuwe keuken laten Plaatsen: Een complete gids

Een keuken laten plaatsen kan een complexe taak zijn, vol met belangrijke beslissingen en voorbereidingen die getroffen moeten worden. In dit artikel zullen we je begeleiden door het proces van het kiezen, ontwerpen en laten plaatsen van een keuken, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je begint met deze spannende onderneming. We zullen het hebben over de verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden bij het plannen van je nieuwe keuken, inclusief budgettering, materiaalkeuze, indeling en installatie.
De indeling van jouw keuken is een van de belangrijkste aspecten om over na te denken bij het plannen van een keuken laten plaatsen. Het bepalen van de juiste indeling stelt je in staat om efficiënt gebruik te maken van de beschikbare ruimte, zowel qua opslag als bewegingsvrijheid. Enkele populaire keukenindelingen zijn:

L-vormige keuken: Dit is een populaire indeling waarbij twee muren worden gebruikt voor kastjes en werkbladen.

U-vormige keuken: Een goed ontworpen U-vormige keuken biedt veel opbergruimte en geschiktheid voor meerdere koks.

Galerijkeuken: Dit type keuken bestaat uit twee parallelle werkbladen met apparatuur en opslag aan beide zijden.

Eilandkeuken: Een eiland kan dienen als extra werkruimte, opbergruimte of zelfs als eetgedeelte.

Houd bij het bepalen van de indeling rekening met factoren zoals de plaatsing van ramen en deuren, evenals eventuele beperkingen in termen van elektriciteit, gas- of wateraansluitingen.
Keuken laten plaatsen

Stap 1: Bepalen van het budget van jouw nieuwe keuken

Bij het bepalen van een budget voor de aanschaf van een nieuwe keuken is het belangrijk om rekening te houden met diverse factoren. Ten eerste dient men de kosten voor het eventueel verleggen van leidingen in overweging te nemen, aangezien dit invloed kan hebben op het totale budget. Daarnaast zijn de kosten voor de gewenste inbouwapparatuur essentieel om mee te nemen in de berekening; deze kunnen namelijk variëren afhankelijk van merk en kwaliteit. Het is ook verstandig om na te denken over de mogelijkheid om de oude keuken zelf te demonteren of dit uit te besteden aan professionals, evenals het laten monteren van de nieuwe keuken. Tot slot speelt de grootte van de keuken een rol: een grote keuken zal doorgaans meer apparatuur en werk vereisen dan een kleinere variant, waardoor het budget dienovereenkomstig moet worden aangepast. Door al deze aspecten zorgvuldig af te wegen en in kaart te brengen, kan men uiteindelijk tot een realistisch en passend budget komen voor het aanschaffen van een nieuwe keuken.

Stap 2: Inspiratie opdoen

Er zijn verschillende manieren om inspiratie op te doen voor een nieuwe droomkeuken. Hier zijn enkele tips:

Tijdschriften en boeken: Blader door woon- en interieurtijdschriften of bekijk boeken over keukendesign. Deze publicaties staan vaak vol met prachtige foto’s, ideeën en trends die je kunnen helpen bij het kiezen van de perfecte keuken.

Online platforms: Websites zoals Pinterest, Instagram en Houzz zijn geweldige bronnen van inspiratie. Zoek naar hashtags als #keukeninspiratie of keukendesign om foto’s en ideeën te vinden die passen bij jouw smaak.

Bezoek showrooms: Ga langs bij lokale keukenwinkels of showrooms om verschillende stijlen, materialen en opstellingen in het echt te zien. Dit kan je helpen om beter te visualiseren hoe jouw toekomstige keuken eruit zou kunnen zien.

Tv-programma’s en YouTube: Kijk naar woon- en interieurprogramma’s op televisie of zoek naar video’s op YouTube over keukendesign voor nog meer inspiratie.

Vraag advies aan vrienden of familie: Praat met vrienden of familieleden die onlangs hun keuken hebben verbouwd of gerenoveerd, zij kunnen waardevolle inzichten bieden over wat wel of niet werkte in hun project.

Maak een moodboard: Verzamel afbeeldingen, kleurstalen, materiaalmonsters en andere elementen die je aanspreken, en maak een moodboard om een beter beeld te krijgen van de gewenste stijl en sfeer.

Houd rekening met je levensstijl: Denk na over hoe je jouw keuken gebruikt en wat voor functies belangrijk zijn voor jou en je gezin. Dit helpt bij het bepalen van de indeling, opslagoplossingen en apparatuur die het beste bij jullie wensen passen.

Neem de tijd om verschillende ideeën en inspiratiebronnen te verkennen voordat je beslist welke keuken het beste bij jouw wensen past. Veel succes met het plannen van je nieuwe keuken!

Stap 3: De indeling van de keuken

Stap 4: Materiaalkeuze voor o.a. de keukenkasten en werkblad

Bij het kiezen van materialen voor keukenkasten, vloeren, wanden en werkblad is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van de keuken en de prijs die u bereid bent te betalen. Als uw budget beperkt is, kunt u overwegen om goedkopere materialen te gebruiken om de kosten van uw keuken laag te houden.

Voor keukenkasten zijn bijvoorbeeld laminaat en spaanplaat betaalbare opties, terwijl massief hout of hoogglans afwerking de kosten hoger kan maken. Wat betreft vloeren zijn vinyl en laminaat voordelige keuzes, terwijl tegels of natuursteen duurder kunnen uitvallen. Voor wanden kan goedkoop stucwerk of wandtegels een goede oplossing zijn, en voor het werkblad zijn opties zoals laminaat of composiet budgetvriendelijke alternatieven ten opzichte van graniet of marmer.

Door zorgvuldig te vergelijken en rekening te houden met uw persoonlijke wensen, kunt u een mooie én goedkope keuken samenstellen zonder in te leveren op kwaliteit.
Keuken laten monteren

Stap 5: Apparatuur kiezen

Bij het uitzoeken van apparatuur voor een nieuwe keuken zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Hieronder worden de belangrijke punten besproken op basis van de gegeven zoekwoorden:

Kosten keuken: Bepaal eerst je budget voordat je begint met het uitzoeken van apparatuur. De prijs van keukenapparatuur kan sterk variëren afhankelijk van merk, kwaliteit en functies. Houd rekening met zowel de aanschafkosten als eventuele toekomstige onderhoudskosten.

Keukenmontage: Het monteren en installeren van de nieuwe apparatuur is ook een belangrijk aspect om in overweging te nemen. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen of om het uit te besteden aan professionals. Houd hierbij rekening met extra kosten en planning.

Leidingen verleggen: Als de nieuwe apparatuur andere aansluitingen vereist dan de oude, moeten mogelijk leidingen (zoals gas, water of elektriciteit) worden verlegd. Dit kan extra kosten en tijd met zich meebrengen, dus houd hier rekening mee bij het maken van je keuzes.

Rechte keuken: Bij een rechte keuken staan alle elementen langs één wand opgesteld. Hierdoor is het vaak eenvoudiger om apparatuur te plaatsen en leidingen aan te leggen, maar houd wel rekening met beperkte ruimte voor opbergen en werken.

Hoekkeuken: Een hoekkeuken maakt gebruik van twee aangrenzende wanden, wat meer werk- en opbergruimte biedt. Bij het kiezen van apparatuur voor een hoekkeuken, is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte in de hoeken en de juiste afmetingen van de apparaten.

L-keuken: Een L-keuken is vergelijkbaar met een hoekkeuken, maar heeft een meer uitgesproken L-vorm. Hierbij moet je ook rekening houden met de beschikbare ruimte en afmetingen van apparaten, maar het biedt over het algemeen nog meer opberg- en werkruimte dan een hoekkeuken.

Bij het selecteren van keukenapparatuur is het essentieel om rekening te houden met je budget, montagekosten en eventuele aanpassingen aan leidingen. Daarnaast moet je goed kijken naar de indeling van je keuken (rechte keuken, hoekkeuken of L-keuken) en passende apparaten selecteren die passen bij jouw specifieke situatie.

Stap 6: Verlichting

Goede verlichting in een keuken is van cruciaal belang voor zowel de functionaliteit als de esthetiek van de ruimte. De keuze van de juiste verlichting hangt af van verschillende factoren, zoals het ontwerp en de indeling van de keuken. Bij de montage moet rekening worden gehouden met aspecten zoals de locatie van leidingen in de muur en gebruiksgemak. De gemiddelde kosten voor het installeren van goede verlichting kunnen variëren, afhankelijk van het type lichtbron en het aantal benodigde armaturen. Hoewel investeren in kwaliteitsverlichting kosten met zich mee kan brengen, is het belangrijk om te beseffen dat een goed verlichte keuken comfortabeler is om in te werken en een sfeervolle ambiance creëert. Bovendien kan geschikte verlichting aanzienlijke invloed hebben op de prijs en aantrekkingskracht van uw woning bij toekomstige kopers of huurders.

Stap 7: Het kiezen van een installateur

Het kiezen van de juiste installateur is cruciaal voor het succesvol laten plaatsen van jouw keuken. Vraag vrienden en familie om aanbevelingen, lees online recensies en spreek met meerdere installateurs voordat je een beslissing neemt. Zorg ervoor dat je offertes vergelijkt op basis van kwaliteit, prijs en garantie.

Stap 8: Voorbereidingen treffen

Voordat de installatie begint, zijn er enkele voorbereidende werkzaamheden die getroffen moeten worden. Dit kan variëren van het verwijderen van de oude keuken tot het voorbereiden van elektrische aansluitingen of loodgieterswerk.

Stap 9: Installatie

Het monteren van een keuken is een proces dat zorgvuldige planning en aandacht voor detail vereist. Allereerst moet men de afmetingen van de beschikbare ruimte opmeten en rekening houden met eventuele obstakels zoals ramen, deuren en leidingen. Vervolgens kan men een ontwerp maken, waarbij men rekening houdt met de plaatsing van kastjes, werkbladen, apparaten en andere elementen zoals spoelbakken en kranen.

Eenmaal het ontwerp gereed is, begint het daadwerkelijke montageproces. De eerste stap is meestal het installeren van de basiskasten die als ondersteuning dienen voor het werkblad. Deze kastjes worden op hun plaats gezet en nauwkeurig waterpas gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze stabiel zijn en correct uitgelijnd.

Na het plaatsen van de basiskastjes volgt het installeren van de apparaten, zoals oven, koelkast en vaatwasser. Hierbij moet men erop letten dat alle benodigde elektrische aansluitingen en watertoevoer aanwezig zijn. Vervolgens komen de bovenkastjes aan bod; deze worden opgehangen met behulp van beugels of rails die stevig aan de muur bevestigd zijn.

Ten slotte wordt het werkblad gemonteerd. Deze kan op maat gesneden worden om perfect aan te sluiten op de omliggende muren of eventuele uitsparingen voor spoelbakken of kookplaten. Zodra alles op zijn plek staat, kunnen nog laatste afwerkingen zoals plinten, achterwanden en verlichting worden toegevoegd om de keuken helemaal compleet te maken.

Stap 10: Afronding en oplevering van een nieuwe keuken

Nadat de installatie is voltooid, is het tijd om te genieten van jouw prachtige nieuwe keuken! Controleer grondig op eventuele problemen of gebreken en zorg ervoor dat deze door de installateur worden verholpen voordat je de klus als voltooid beschouwt.

Keuken plaatsen: Zelf installeren of kiezen voor een aannemer

Er zijn verschillende redenen waarom iemand voor een aannemer kan kiezen om een nieuwe keuken te laten installeren, en er zijn ook redenen waarom iemand ervoor kan kiezen het zelf te doen.

Redenen om voor een aannemer te kiezen:

Tijdsbesparing: Een aannemer neemt het hele proces van planning, aanschaf van materialen en installatie op zich, wat tijd bespaart voor de huiseigenaar.

Vakkundigheid: Aannemers hebben meestal jarenlange ervaring en expertise in hun vakgebied, wat betekent dat ze weten hoe ze de klus efficiënt en met hoge kwaliteit kunnen uitvoeren.

Garantie: In veel gevallen biedt een aannemer garanties op hun werk, wat financiële zekerheid biedt als er problemen optreden na de installatie.

Minder stress: Het hebben van professionals die de renovatie uitvoeren, vermindert stress voor de huiseigenaar omdat zij zelf niet alles hoeven uit te zoeken en te regelen.

Onvoorziene werkzaamheden: Een aannemer heeft vaak vele disciplines in huis. Mochten er onverhoopt problemen voordoen of onverwachte werkzaamheden uitgevoerd moeten worden dan zal de aannemer deze voor je uitvoeren.

Redenen om een nieuwe keuken zelf te installeren:

Kostenbesparing: Door zelf de keukeninstallatie uit te voeren, kunnen huiseigenaren op arbeidskosten besparen.

Persoonlijke voldoening: Sommige mensen vinden het leuk om doe-het-zelfprojecten aan te pakken en ervaren voldoening door het voltooien van dergelijke projecten.

Aangepaste oplossingen: Door zelf aan je keukenproject werkt, heb je meer controle over alle details en kan je gemakkelijker aanpassingen maken tijdens het proces.

Leerervaring: Het zelf uitvoeren van een keukeninstallatie kan waardevolle vaardigheden opleveren die in de toekomst bij soortgelijke projecten kunnen worden toegepast.
Kortom, voor mensen met voldoende ervaring en tijd kan doe-het-zelf een goede optie zijn om geld te besparen. Echter, voor degenen die op zoek zijn naar een stressvrije installatie en maximale kwaliteit, is het inhuren van een aannemer mogelijk een betere keuze.
Verder lezen...
keuken plaatsen door van weenen bouwbedrijf

Waarom kiezen voor Van Weenen Bouwbedrijf voor het plaatsen van uw keuken?

Een keuken is een essentieel onderdeel van elk huis. Het is de plek waar we samen koken, eten en gezellige momenten met ons gezin delen. Wanneer u overweegt om een nieuwe keuken te laten plaatsen, wilt u natuurlijk een betrouwbaar bedrijf dat vakmanschap levert en uw wensen tot in detail uitvoert. Van Weenen Bouwbedrijf is dé specialist in het plaatsen van keukens en biedt talloze voordelen. In dit artikel ontdekt u waarom u zou moeten kiezen voor Van Weenen Bouwbedrijf bij het plaatsen van uw droomkeuken.

Ervaring en expertise

Van Weenen Bouwbedrijf heeft jarenlange ervaring in het plaatsen van keukens in diverse stijlen, zoals moderne, klassieke of landelijke keukens. Ons team bestaat uit experts die elke fase van het project zorgvuldig begeleiden - van ontwerp tot installatie. Dankzij onze ruime ervaring kunt u erop vertrouwen dat wij precies weten hoe we uw droomkeuken kunnen realiseren.

Persoonlijke aanpak

Elk huis is anders en iedere klant heeft zijn eigen wensen en ideeën over de perfecte keuken. Bij Van Weenen Bouwbedrijf begrijpen we dit als geen ander en daarom bieden wij een persoonlijke aanpak bij elk project. Wij nemen de tijd om naar uw wensen te luisteren, stellen vragen om uw ideeën beter te begrijpen en geven advies over de meest geschikte materialen en apparatuur. Zo creëren we samen een keuken die naadloos aansluit op uw levensstijl en smaak.

Kwaliteit en vakmanschap

Bij Van Weenen Bouwbedrijf staat kwaliteit hoog in het vaandel. Wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen en werken met gerenommeerde leveranciers, zodat u verzekerd bent van een duurzame keuken die vele jaren meegaat. Ons team van ervaren vakmensen zorgt ervoor dat elke keuken nauwkeurig wordt geïnstalleerd, met veel oog voor detail en afwerking. Hierdoor bieden we u niet alleen een prachtige keuken maar ook een solide investering voor de lange termijn.

Volledige ontzorging

Het plaatsen van een nieuwe keuken kan ingrijpend zijn. Overweegt u bijvoorbeeld om de indeling te veranderen of wilt u extra werkruimte toevoegen? Dan kunnen er bijkomende werkzaamheden nodig zijn, zoals het verleggen van leidingen of elektra. Bij Van Weenen Bouwbedrijf profiteert u van volledige ontzorging: wij regelen alles voor u - van het aanpassen van de infrastructuur tot het plaatsen van de keuken zelf. U hoeft zich geen zorgen te maken over onverwachte problemen of onnodige stress tijdens het project.

Transparantie en duidelijke communicatie

Eerlijkheid en transparantie zijn belangrijke waarden voor Van Weenen Bouwbedrijf. Wij communiceren duidelijk over de kosten, planning en voortgang van het project, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Bovendien zijn wij flexibel en passen wij ons gemakkelijk aan uw wensen en planning aan, om zo het beste resultaat te garanderen.

Uitstekende klanttevredenheid

Tevreden klanten zijn onze beste reclame. Daarom streven wij ernaar om elke klant tevreden te stellen met een prachtige keuken die voldoet aan hun wensen en verwachtingen. Onze uitstekende klanttevredenheid blijkt uit de vele positieve recensies en aanbevelingen die we in de loop der jaren hebben ontvangen.
Kortom, er zijn talloze redenen waarom Van Weenen Bouwbedrijf dé ideale partner is voor het plaatsen van uw nieuwe keuken. Met onze ervaring, expertise, persoonlijke benadering en oog voor detail zorgen we ervoor dat uw droomkeuken werkelijkheid wordt. Neem vandaag nog contact op met ons team om uw wensen te bespreken en laat u verrassen door wat wij voor u kunnen betekenen!

Keuken laten plaatsen door Van Weenen Bouwbedrijf

kiest u ervoor om keuken door Van Weenen Bouwbedrijf te plaatsen ? Dan kiest u voor meer dan 15 jaar vakmanschap. Wij verzorgen de montage van uw keuken en leveren deze op zoals u dat wilt. 1 van onze medewerker is altijd uw vaste aanspreekpunt en kan al uw vragen beantwoorden. 
Al meer dan 15 jaar ervaring.
1 aanspreekpunt.
De beste vakman voor uw woning.
Geen kleine lettertjes.
© 2022 Van Weenen Bouwbedrijf B.V.
Privacy verklaring
Algemene voorwaarden
phone-handset