0181 - 47 97 20
info@vanweenenbouwbedrijf.nl

Subsidie voor kunststof kozijnen

De meest bekende vorm van isoleren is toch wel het plaatsen van nieuwe kozijnen met daarin dubbele beglazing. Zeker met de nieuwste kunststof kozijnen en het plaatsen van dubbel of zelfs driedubbel HR +++ glas valt er een grote energiebesparing te realiseren. De overheid heeft dan ook besloten om hier een subsidie voor beschikbaar te stellen. Deze subsidie voor isolatiemaatregelen heeft misschien een misleidende naam ( investeringssubsidie duurzame energie ) maar onder deze subsidiemaatregel valt ook de subsidie voor kozijnen. Zo bespaard u niet alleen op uw maandelijkse energiekosten maar bent u ook nog eens voordelig uit tijdens de aanschaf van kunststof kozijnen.

Zijn uw kozijnen nog goed maar wilt u toch een extra isoleren? Vaak is het ook mogelijk om uw bestaande kozijnen alsnog te voorzien van dubbel of driedubbel HR +++ glas ( triple glas ). Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoeveel subsidie kunt u krijgen voor kunststof kozijnen?

Vanaf 2023 hangt de hoeveelheid subsidie af van de hoeveelheid maatregelen u tegelijk neemt. Kiest u er bijvoorbeeld voor on 1 isolerende maatregel te nemen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van kunststof kozijnen met HR ++ glas dan krijgt u ongeveer 15% subsidie. Kiest u ervoor om gelijktijdig uw dak te laten isoleren of een andere isolerende maatregel te laten uitvoeren dan ontvangt u tot 30% aan subsidie. Om het u gemakkelijk te maken heeft de overheid een rekentool ontwikkeld.

Voor het verkrijgen van de subsidie moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 8m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45m2 subsidie. 

Waar kan ik de subsidie aanvragen?

U bent er uit en u wilt kunststof kozijnen en of deuren gaan plaatsen. Nu is het de vraag hoe en waar u moet zijn om subsidie te krijgen / aan te vragen.

Op de website van het RVO.nl Kunt u de subsidie aanvragen. Tijdens de aanvraag wordt er gevraagd om verschillende bewijsstukken mee te sturen zodat er gecontroleerd kan worden of u inderdaad recht heeft op de aangevraagde subsidie. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd om de factuur en het bewijs dat u de factuur heeft voldaan. De factuur moet voorzien zijn van de volgende informatie:

- De datum van installatie
- NAW gegevens van de leverancier
- NAW gegevens van de woningeigenaar
- Het bedrag en de datum dat dit bedrag is voldaan
- De netto oppervlakte glas en/of vierkante meter van de kozijnpanelen per kozijn
- De diktes / isolatiewaarden inclusief de u-waarde
- Merk en type van de kozijnen en het bijbehorende frame
- Een overzicht van de afmetingen en uitvoering
- Een foto van het etiket op het glas en een foto van de codering

Zoals u ziet zijn er een behoorlijk aantal punten waarmee u rekening dient te houden wanneer u de subsidie voor uw kunststof kozijnen aanvraagt. Wanneer u de kozijnen en/of deuren, het glas bij ons koopt en u laat dit door ons plaatsen dan helpen wij u met het aanvragen.
kunststof kozijnen plaatsen

Wij kunnen u ook adviseren over andere isolerende maatregelen

Wij hebben de afgelopen jaren veel klanten mogen helpen met het isoleren van hun woning. Het laten plaatsen van nieuwe kozijnen is niet de enigste isolatiemaatregel die beschikbaar is.

Vaak is het nog een veel uitzoekwerk welke energiebesparende maatregelen in uw situatie het beste toegepast kunnen worden. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u optimaal adviseren wat de beste stappen zijn om ervoor te zorgen dat u het beste rendement uit uw isolerende maatregelen krijgt. Wilt u meer weten? Lees dan hier verder.

Meer weten over kozijnen en subsidie?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog behoefte aan een geheel vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.
Al meer dan 15 jaar ervaring.
1 aanspreekpunt.
De beste vakman voor uw woning.
Geen kleine lettertjes.
© 2022 Van Weenen Bouwbedrijf B.V.
Privacy verklaring
Algemene voorwaarden
phone-handset