0181 - 47 97 20
info@vanweenenbouwbedrijf.nl

Het Bouwproject “Hof van Maerlant” in Brielle

Hof van Maerlant Brielle

Modern wonen in een historische omgeving

Het project “Hof van Maerlant” is een gewaagd en innovatief bouwproject dat momenteel in uitvoering is in de historische stad Brielle. Het project is genoemd naar Jacob van Maerlant, een bekende middeleeuwse dichter en kroniekschrijver uit de 13e eeuw.
Hof van Maerlant” wordt gekenmerkt door zijn architecturale ontwerp waarbij moderne kenmerken worden gecombineerd met historische elementen die passen bij het karakter van de prachtige stad Brielle. Dit residentiële project bestaat uit verschillende soorten woningen, waaronder appartementen, eengezinswoningen en duplexen. Elk huis heeft een uniek ontwerp om te voldoen aan de diverse behoeften en smaken van toekomstige bewoners.

Architectuur en design

Met respect voor het historische erfgoed van Brielle, zijn de huizen in “Hof van Maerlant” ontworpen om te integreren met de omliggende traditionele Nederlandse architectuur. Tegelijkertijd biedt elk huis moderne gemakken en faciliteiten zoals energiezuinige apparaten, geavanceerde beveiligingssystemen en ruime groene tuinen.

De appartementen hebben ruime balkons die uitzicht bieden op het charmante stadslandschap. De duplex- en eengezinswoningen hebben privétuinen die zowel privacy als rust bieden midden in de stad.

Locatie

Brielle, ook wel bekend als Den Briel, is een stad rijk aan geschiedenis en cultuur, perfect voor mensen die houden van rustige wandelingen langs geplaveide straatjes of het verkennen van lokale winkels, cafés en galerijen. Het “Hof van Maerlant” ligt op een toplocatie binnen deze unieke stad, op loopafstand van vele belangrijke bezienswaardigheden.

Duurzaamheid

Eén aspect dat dit project onderscheidt is de nadruk op duurzaamheid. Alle woningen worden gebouwd volgens strikte milieu-normeringen met gebruikmaking van hoogwaardige materialen om energie-efficiëntie te garanderen.

Houtskeletbouw door Van Weenen Bouwbedrijf

Wij zijn trots dat wij op dit mooie project een houtskeletbouw woning hebben mogen bouwen. 

Houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij de dragende structuur van een gebouw voornamelijk bestaat uit hout. Dit vooral in de vorm van houten spanten en balken. Deze methode wordt veelal toegepast in landen met ruime beschikbaarheid van hout, zoals Canada, Scandinavië en de Verenigde Staten, maar wordt ook steeds populairder in andere delen van de wereld.

Deze bouwtechniek heeft verschillende voordelen:

Snelheid: De constructie kan grotendeels vooraf in een werkplaats worden geproduceerd en op de bouwlocatie snel worden gemonteerd.

Duurzaamheid: Hout is een hernieuwbare bron die minder energie vereist om te produceren dan vele andere bouwmaterialen.

Energie-efficiëntie: Houtskeletbouw maakt het gemakkelijk om isolatie aan te brengen, wat kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen.

Flexibiliteit: Het lichte gewicht van het constructiemateriaal maakt zeer uiteenlopende ontwerpen mogelijk.

Het moet echter wel worden opgemerkt dat hoewel houtskeletbouw veel voordelen heeft, er ook bepaalde nadelen zijn, zoals mogelijke problemen met geluidsisolatie en brandveiligheid als het niet correct is geïnstalleerd of onderhouden.

Om u een idee te geven hoe het bouwen van deze woning is verlopen hebben wij hieronder een aantal timelapse video's geplaatst.
Al meer dan 15 jaar ervaring.
1 aanspreekpunt.
De beste vakman voor uw woning.
Geen kleine lettertjes.
© 2023 Van Weenen Bouwbedrijf B.V.
Privacy verklaring
Algemene voorwaarden
phone-handset